Krämig pasta penne med parmesan


Riktigt krämig pasta är banne oss det godaste som finns och krämigare än så här blir det nog inte med grädde och parmesan. Dena pasta är även väldigt smakrik tack vare löken, tomatpurén och chiliflakes och gör alltid succé!


Ingredienser: (4 port)

2 schalottenlökar

3-4 vitlöksklyftor

Ca 1,5 dl parmesanost

2 msk extra jungfruolivolja

9 msk dubbelkoncentrerad tomatpuré (vanlig går också)

½-1 tsk chiliflakes

2 dl grädde

400-450 g penne pasta

Salt

Peppar

Så här gör du:

1. Börja med att koka upp vatten till pastan, tillsätt rikligt med salt. Finhacka sedan löken och pressa till vitlöksklyftorna med kniven.

2. Finriv parmesanost och stek sedan på lök och vitlök i en gryta (helst eller något med hög kant) med en skvätt olivolja, på medelhög värme tills det mjuknat. Tänk på att inte bränna löken.

3. Börja koka pastan (den ska kokas al dente dvs ta bort den en minut innan koktid är slut) och tillsätt sedan tomatpurén och chiliflakes i grytan. Rör om och låt det fräsa tillsammans med löken i ca 5-7 minuter. Tillsätt sedan grädden och rör om ordentligt, sänk värmen något.

4. Ha sedan i 2,5 dl pastavatten i grytan, rör om ytterligare och ha sedan i pastan i grytan. Rör om försiktigt och tillsätt parmesanost. Ha inte i all parmesan direkt utan ha i lite i taget och rör om hela tiden.

5. Servera med ännu mer riven parmesan och nymalen svartpeppar.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2023 by  Emilia Carter. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now