Krämig sötpotatis- och kikärtsgryta med chili och basilika



Man älskar ju snabba grytor som är lika god nylagad som till matlådan dagen efter, denna gryta är just precis en sådan. Smakerna av chili, basilika och vitlök ihop med sötpotatisen och kikärtorna blev fantastisk!

Ingredienser: (2 stora portioner)

1 förp. kikärtor á 390 g

1 förp. krossade tomater

1 msk tomatpure

1.5 dl matlagningsgrädde

1/2 sötpotatis

2 vitlöksklyftor

1-2 msk honung

Cayenne peppar

Chili flakes

ca 1 dl färsk basilika

Salt

Couscous

Topping: (Valfritt)

Färsk chili

Extra grovhackad basilika

1 klick creme fraiche (barnen uppskattar detta om det är lite för starkt)

Gör såhär

Börja med att tärna sötpotatisen och stek på medelhögvärme med lite olja tills den mjuknat något. Häll sedan i kikärtorna (avrunna) och låt även dem få lite färg. Pressa i vitlöken, honung och salta litegrann.

2. Häll sedan i krossade tomater och tomatpurén, smaksätt med cayennepeppar, chili flakes och hackad basilika. Låt puttra i ca 5 min.

3. Undertiden grytan puttrar gör i ordningen couscousen enligt förpackning.

4. Mot slutet häll i grädden och smaka av med salt, servera med färsk chili, hackad basilika och en klick creme fraiche.

0 kommentarer
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2023 by  Emilia Carter. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now