Krämig tomatssås med pasta och smak av basilika och parmesan



Ingredienser:

(4 portioner)

Penne pasta eller valfri favorit

390 g krossade tomter

2 dl tomatsås

1.5 dl matlagningsgrädde

0.5 dl olivolja

ca 6 blad basilika

1 dl riven parmesan + extra till toppping

Pinjenötter

Plommontomater eller liknande

Ruccola

ca 0,5 tsk salt


Gör såhär:

1. Häll krossade tomater, tomatsås, olivolja, basilika och salt i en stor kastrull, rör om och låt puttra på låg värme i ca 20 min. Rör i såsen med täta mellanrum.

2. Undertiden koka pastan enligt förpackning.

3. När såsen tjocknat till sig, häll då ner matlagningsgrädde och riven parmesan. Rör om tills osten smält.

4. När pastan är klar, häll av vattnet och rör ned den försiktigt i såsen. Se till så all sås och pasta blandas .

5. Servera sedan med färska tomater, ruccola, pinjenötter och extra parmesan.

0 kommentarer
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2023 by  Emilia Carter. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now