
Ingredienser:
(4 portioner)
Penne pasta eller valfri favorit
390 g krossade tomter
2 dl tomatsås
1.5 dl matlagningsgrädde
0.5 dl olivolja
ca 6 blad basilika
1 dl riven parmesan + extra till toppping
Pinjenötter
Plommontomater eller liknande
Ruccola
ca 0,5 tsk salt
Gör såhär:
1. Häll krossade tomater, tomatsås, olivolja, basilika och salt i en stor kastrull, rör om och låt puttra på låg värme i ca 20 min. Rör i såsen med täta mellanrum.
2. Undertiden koka pastan enligt förpackning.
3. När såsen tjocknat till sig, häll då ner matlagningsgrädde och riven parmesan. Rör om tills osten smält.
4. När pastan är klar, häll av vattnet och rör ned den försiktigt i såsen. Se till så all sås och pasta blandas .
5. Servera sedan med färska tomater, ruccola, pinjenötter och extra parmesan.