Lasagne med ricotta, vitlök & persilja


Lasagne har inte alltid varit en favorit för oss då den vanligtvis blir torr eller alldeles för vattning. Men vi gillar idén att det är enkelt att göra "mängder" med just lasagne och ville helt enkelt hitta ett gott recept där vi fick den perfekta vegetariska lasagnen. Blandningen med keso, ricotta och mozzarella gör att lasagnen blir riktigt saftig och god!

Tips är att använda Risentas bönlasagne som pasta om du vill göra den något nyttigare.


Ingredienser: (8 port)

1 frp lasagneplattor

1 zucchini

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1000 ml tomatsås helst smaksatt (spara 2 dl till sista lagret)

250 g fryst spenat

500 ml keso

150 g riven mozzarella

500 g ricotta

2 msk färsk persilja

olivolja

salt & peppar

honung


Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 200°. Tina spenaten och pressa ur allt vatten. Skiva zucchinin och hacka löken.

2. Blanda i ordning spenat och ostblandningen genom att ha i spenat, ricottaost, keso och persilja. Rör ihop blandningen och smaka av med salt & peppar.

3. Häll sedan olivolja och pressa vitlöken i en stekpanna på medelhögvärme, tillätt den hackade gul löken och låt fräsa tills den mjuknat i ca 5 min. Ringla lite honung över löken mot slutet av stektiden. När löken är klar häll i den i ost- och spenatblandningen och blanda ordentligt.

4. Sedan är det dags att sätta ihop lasagnen. Börja med ett lager med tomatsås, ett lager lasagneplattor, hälften av ost -och spenatblandningen och hälften av zucchiniskivorna. Repetera denna process en gång till och toppa sista lagret med sista tomatsåsen och sprid över mozzarellan. Täck lasagnen med folie och ställ in i ugnen i ca 30 min. Ta ut och ta av folien, ställ sedan in igen i ca 10 min eller tills osten är gyllenbrun.

5. Servera med en god sallad!

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2023 by  Emilia Carter. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now