
Linsbolognese är en stor vardagsfavorit hos oss. Det krävs inte mycket ansträngning och är lättlagat som bara den och det är gott i matlåda också. Det här receptet är de godaste av dem alla, i alla fall enligt oss.
Ingredienser: (4 port) Linguine el spaghetti
1,5 dl röda linser
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk rödvinsvinäger 2-3 tsk kinesisk soja
3 msk tomatpuré
2 burkar krossade tomater
1 grönsaksbuljongtärning
Olivolja 2 dl vatten 1 lagerblad
2 tsk torkad oregano
Salt
Peppar
Basilika
Så här gör du:
1. Börja med att finhacka lök och vitlök och stek sedan det i olivolja på medelhög värme tills det blir mjukt.
2. Ha sedan i krossade tomater, tomatpuré, vinäger, soja, vatten, buljongtärningen, alla kryddor, salta efter behag och lägg i lagerbladet. Låt koka på medelhög värme (gärna under lock), helst minst 20 minuter.
3. Ha sedan i linserna och låta koka i minst 12-15 minuter. Rör om några gånger så att inte linserna fastnar i botten. När linserna kokat klart, de ska vara mjuka men ändå ha lite tuggmotstånd, börja då koka pastan enligt förpackningen.
4. Servera gärna med färsk basilika (torkad går också bra) och riv över lite parmesan om så önskas.