Linscurry med kokosmjölk, mango, spenat & curry


Att ha i frukt i en maträtt finns det nog många som är skeptiska till och vi har själva varit rätt dåliga på att laga sådana typer av maträtter. Men det hörni, kommer ändras nu. Det blir något helt annat att tillsätta frukt och självklart kan man inte bara slänga i vad som helst i vilken maträtt som helst men våga testa. I denna j*kligt goda gryta gjorde verkligen mangon sitt. Så vad har vi lärt oss av detta? Jo, att inte underskatta kombinationen av sött och salt.


Ingredienser: (4 port)

2 dl röda linser

4 nävar babyspenat

Quinoa, bulgur el ris

4-5 cm ingefära

2 vitlöksklyftor

1 lime

1 tsk soja

2-3 morötter (beroende på strl)

3-4 dl mango

1 burk kokosmjölk

2 msk röd curry paste

1 msk grönsaksbuljong

2-3 tsk gurkmeja

0,5 färsk chili (topping)

Färsk koriander (topping)

Olivolja

Salt

Så här gör du:

1. Skala och hacka morötterna i mindre bitar och stek på med en liten skvätt olivolja i några minuter. Tillsätt pressad vitlök och riv ingefära som du har i och steker på i ytterligare några minuter.

2. Ha i gurkmeja och curry paste och stek i någon minut. Därefter kokosmjölk, grönsaksbuljong och pressad limesaft från halva limen. Låt koka upp på medelhög värme under omrörning i ca 10 minuter.

3. Tillsätt nu linserna i grytan och låt koka enligt förpackningen. Börja samtidigt att koka upp quinoa, bulgur eller ris, vilket du föredrar.

4. När linserna har ca 1-2 minuter kvar tillsätt då mango och babyspenat i grytan. Rör om och låt koka upp i några minuter. Smaka av och salta efter behag.

5. Servera med valfria tillbehör vi valde färsk chili, koriander och lite extra lime.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Slutar publicera här

Hej kära ni! Vi vill bara tala om att vi har beslutat oss för att sluta posta våra recept här på hemsidan då det varit alldeles för mycket krångel och krävt massa tid och energi. Vi har därför bestämt

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2023 by  Emilia Carter. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now