
Vad sägs som en fräsch gryta med smak av mango, chili, kokos, lime och koriander? Blandning av starkt, syrligt och sött gjorde succé vill vi lova.
Ingredienser: (4 port)
2 knippen broccoli
250 g champinjoner
200 g röd paprika
400 ml kokosmjölk
2 dl havremjölk
0.5 påse paneng curry-krydda
2 msk salsasås
3 msk fryst mango (färsk funkar också såklart)
1 msk chilisås (valfritt, ha i mer chilipulver annars)
2 lime
1 tsk spiskummin
0.5 tsk chilipulver
salt
ris
Gör såhär:
1. Med hjälp av stavmixer eller blender, mixa kokosmjölk, salsasås, mango, saften av 1 lime, spiskummin, chilipulver, chilisås till en slät sås.
2. Dela sedan champinjoner, broccoli och paprika. Börja sedan koka ris enligt förpackning samt koka broccolin, ställ av så fort den börjat koka. Häll lite olja i en stekpanna på medelhögvärme, tillaga champinjonerna och krydda med paneng curry-krydda. När de börjat mjukna ha i paprikan och låt stekas tills de är mjuka.
3. Sedan är det dags att hälla ner den mixade mango och chili-såsen i stekpannan med grönsakerna. Ha även i broccolin. Låt sjuda några minuter på fortsatt medelhögvärme, tillsätt mjölk. Smaka nu av, vi hade i extra chilipulver men avstå om du är kinkig med stark mat. Salta efter behag och servera grytan ihop med ris. Toppa med koriander och klyftor med lime!