Marinerad blomkålstacos med rödkål & avokadodressing



Ibland blir man nästan förvånad över hur enkelt det kan att laga god mat. Som denna super goda blomkålstacos med rödkål och avokadosås. En solkar tacofavorit numera så den kommer lagas inom en snar framtid igen. Det bästa är att den inte tar så lång tid och du behöver knappt några ingredienser.


Ingredienser: (2 pers)

1 blomkålshuvud

0,5-1 påse tacokrydda (beroende på hur mycket smak som önskas)

Majstortilla

Rödkål

1 avokado

2-3 msk gräddfil

1 lime

1 vitlöksklyfta

Koriander

Vatten

Olja

Salt


Så här gör du:

1. Börja med att skölja blomkålen och skär/bryt den i mindre bitar till valfri strl. Lägg den sedan i en stekpanna med olja och stek på medelhög värme. Rör om då och då.

2. Förbered avokadosåsen med att ha i avokado i en bunke. Tillsätt pressad vitlök, lite salt, en klyfta pressad limesaft och gräddfil. Mixa med en stavmixer tills du får en jämn och slät konsistens.

3. Strimla sedan rödkålen och lägg i en skål och pressa över limesaft från en klyfta lime. Rör om.

4. När blomkålen stekts i några minuter tills den fått lite färg och blivit lite mjuk, krydda då med tacokrydda och tillsätt ca 1 dl vatten. Rör om ofta och låt vätskan sjuda med blomkålen ytterligare några minuter. Höj värmen något om du vill bli av med vätskan lite fortare men var försiktig så det inte bränns.

5. När blomkålen är klar värm gärna på majsbrödet snabbt i en torr stekpanna på båda sidorna i några minuter. Lägg på allt och toppa sedan med avokadosås och koriander.

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2023 by  Emilia Carter. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now