Medelhavsbiffar med stekta primörer & honungstsatsiki


Okej hörni. Låt oss tala om Anammas formbara färs igen. Vi är helt besatta. Hur kan något smaka så gott och vara så lättarbetat? Vi blir lika glatt överraskade varje gång. Här gjorde vi medelhavsbiffar med soltorkade tomater och fetaost i. Sedan stekta primörer serverat med en honungstsatsiki. Vilken succé!


Ingredienser: (4 port)

ca 300-400 g Anammas formbara färs

0,5 burk soltorkade tomater

1/3 förp fetaost

2 tsk soja

1 knippe sparris

Ca 2 dl sojabönor

Några rädisor

0,5 zucchini

3-4 nävar haricot verts

Olivolja

Salt

Peppar

1/2 gurka

2-3 dl yoghurt (gärna grekisk/turkisk)

1 vitlöksklyfta

1 tsk honung


Såhär gör du:

1. Börja med att ta fram färsen och sojabönorna i tid och låt dem tina i ca 30-45 min. Tina ej i micron. När färsen tinat ha då i hackade soltorkade tomater, smula ner fetaost, ha i soja, salta och peppra. Blanda färsen och börja forma till biffar.

2. Värm upp två stekpannor på medelhög värme med lite olivolja. Skölj alla grönsaker och börja skiva zucchinin i halvmånar. Skiva sedan sparris i valfri storlek och lägg i sparris och zucchini i ena stekpannan.

3. Lägg i biffarna i den andra stekpannan på medelhög värme. Stek samtidigt som grönsakerna. Börja förbered tsatsikin genom att riva gurkan och lägg i ett durkslag. Ha sedan i yoghurt i en skål, pressa i vitlöksklyftan, salta och tillsätt honung. Ha i gurkan det sista du gör innan du ska servera.

4. När biffarna börjar bli klara efter ca 10 minuter lägg då i haricot verts tillsammans med de andra grönsakerna. Salta gärna med lite havssalt.

5. Lägg sedan upp biffarna och grönsakerna, lägg på sojabönor och skiva några rädisor. Servera med tsatsikin. Det går självklart bra att skippa honungen om man vill ha vanlig tsatsiki..

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Slutar publicera här

Hej kära ni! Vi vill bara tala om att vi har beslutat oss för att sluta posta våra recept här på hemsidan då det varit alldeles för mycket krångel och krävt massa tid och energi. Vi har därför bestämt

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2023 by  Emilia Carter. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now