
Okej hörni. Låt oss tala om Anammas formbara färs igen. Vi är helt besatta. Hur kan något smaka så gott och vara så lättarbetat? Vi blir lika glatt överraskade varje gång. Här gjorde vi medelhavsbiffar med soltorkade tomater och fetaost i. Sedan stekta primörer serverat med en honungstsatsiki. Vilken succé!
Ingredienser: (4 port)
ca 300-400 g Anammas formbara färs
0,5 burk soltorkade tomater
1/3 förp fetaost
2 tsk soja
1 knippe sparris
Ca 2 dl sojabönor
Några rädisor
0,5 zucchini
3-4 nävar haricot verts
Olivolja
Salt
Peppar
1/2 gurka
2-3 dl yoghurt (gärna grekisk/turkisk)
1 vitlöksklyfta
1 tsk honung
Såhär gör du:
1. Börja med att ta fram färsen och sojabönorna i tid och låt dem tina i ca 30-45 min. Tina ej i micron. När färsen tinat ha då i hackade soltorkade tomater, smula ner fetaost, ha i soja, salta och peppra. Blanda färsen och börja forma till biffar.
2. Värm upp två stekpannor på medelhög värme med lite olivolja. Skölj alla grönsaker och börja skiva zucchinin i halvmånar. Skiva sedan sparris i valfri storlek och lägg i sparris och zucchini i ena stekpannan.
3. Lägg i biffarna i den andra stekpannan på medelhög värme. Stek samtidigt som grönsakerna. Börja förbered tsatsikin genom att riva gurkan och lägg i ett durkslag. Ha sedan i yoghurt i en skål, pressa i vitlöksklyftan, salta och tillsätt honung. Ha i gurkan det sista du gör innan du ska servera.
4. När biffarna börjar bli klara efter ca 10 minuter lägg då i haricot verts tillsammans med de andra grönsakerna. Salta gärna med lite havssalt.
5. Lägg sedan upp biffarna och grönsakerna, lägg på sojabönor och skiva några rädisor. Servera med tsatsikin. Det går självklart bra att skippa honungen om man vill ha vanlig tsatsiki..