Medelhavssallad med rött ris & pestosås


Den här medelhavsinspirerade salladen blev så god! Istället för att ha i pasta som det kan tänkas att man kanske borde så valde vi att göra den nyttigare med rött ris. Toppa salladen med en god pestosås och servera med valfritt tillbehör eller ät den precis som den är.


Ingredienser: (2 port)

Rött ris för 2 port

8 st oliver

8 småtomater

3-4 nävar babyspenat

4-5 kronärtskockor (på burk)

6 st soltorkade tomater

1 msk grönsaksbuljong

Pinjenötter

Olivolja

Salt

2 msk pesto

1 dl gräddfil


Så här gör du:

1. Börja med att måtta upp och koka riset enligt förpackningen. Tillsätt grönsaksbuljong och en nypa salt.

2. Halvera oliver, soltorkade tomater, kronärtskockorna och tomaterna.

3. Förbered såsen genom att blanda peston, gräddfil och en nypa salt i en skål. När riset börjar bli klart torrosta då pinjenötterna lite snabbt i en stekpanna.

4. När riset är klart, blanda ihop det med babyspenaten och alla övriga ingredienser i en bunke. Tillsätt en skvätt olivolja. Blanda ordentligt och servera sedan med toppade pinjenötter och pestosåsen.

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2023 by  Emilia Carter. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now