Mexikansk bowl


Mexikansk mat är bland det bästa vi vet. Att vi aldrig varit i Mexiko är nästan konstigt med tanke på hur mycket vi tycker om det. Vi är (som ni märkt) nästan besatta av avokado, lime, koriander och kryddig mat så därför är denna bowl lite av en dröm. Hälsosam, snabblagad och riktigt god!


Ingredienser: (2 port)

1 förp svarta bönor

Quinoa (läs på förp för 2 pers)

1 burk majs

0,5 påse machesallad

1 paprika (vi tog en halv gul & halv röd)

0,5 lime

ca 6-8 st små tomater

ca 0,5 burk picklad rödlök

1 avokado

ca 6 st pimiento de padron

0,5 påse fajitaskrydda

Havssalt

Olivolja

1 tsk tomatpure

0,5 chili (frivilligt)

Koriander (frivilligt)


Såhär gör du:

1. Börja med att koka upp vatten och ha i quinoan i en kastrull enligt mått på förpackningen. Tillaga efter anvisningarna. Tillsätt någon nypa salt.

2. Skölj sedan alla grönsaker och skölj även bönorna. Strimla paprikan och lägg i den i en stekpanna med olivolja. Stek på medelhög/hög värme. Rör om. Lägg bönorna i en annan stekpanna med olivolja och stek på medelhög/låg värme. När paprikan blivit mjuk tillsätt då halva påsen med fajitaskrydda och lite vatten. Rör om ordentligt och stäng sedan av plattan. När bönorna blivit varma, tillsätt då tomatpuré och salta. Ha i en extra skvätt olivolja om det känns torrt.

3. Ha i olivolja i en ny stekpanna och ha i olivolja. Lägg i pimientos och stek på medelhög/hög värme. Salta med havssalt mot slutet. Skär upp tomaterna, avokadon, lime och chilin (valfritt med chilin). Börja sedan fördela sallad, quinoa, picklad rödlök och resten av grönsakerna på en tallrik. Lägg sedan på bönorna, paprikan och pimientos. Toppa med chili, koriander och lime. Om du önskar att ha det mer "såsigt" gör då istället en guacamole av avokadon.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Slutar publicera här

Hej kära ni! Vi vill bara tala om att vi har beslutat oss för att sluta posta våra recept här på hemsidan då det varit alldeles för mycket krångel och krävt massa tid och energi. Vi har därför bestämt

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2023 by  Emilia Carter. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now