
Denna efterrätt är bland det godaste vi smakat! Vi överdriver inte ens lite. Vi använder lime i många av våra maträtter men lime är minst lika gott till efterrätt. Detta blir en perfekt blandning av sött, syrligt och fräscht. Den är inte bara fantastiskt god den är även helt löjligt enkel.
Ingredienser: (4 pers)
150 g digestivekex
75 g smör
200 g söt kondenserad mjölk
2 äggulor
2 lime
0,5 tsk vaniljsocker
Ca 0,5 liter färska jordgubbar
2 dl vispgrädde
Såhär gör du:
1. Smula/krossa kexen, smält sedan smör och blanda i kexsmulorna med smöret.
2. Rör samman kondenserad mjölk, äggulor, pressad limesaft från 1 lime och vaniljsocker. Vispa sedan grädde och skiva jordgubbarna.
3. Lägg kexsmulor i botten och varva därefter med limekrämen, jordgubbarna i några lager. Toppa med vispad grädde, kexsmulor igen och en limeklyfta.