Minipizzorr på surdeg


Att göra pizzor är inget revolutionerande i sig och kräver väl egentligen inget recept. Men ibland vill vi även tipsa om de enklaste av de enklaste. Här kommer tre olika typer av minipizzor och den ena pizzan med broccoli och karamelliserad citron är inspiration från när vi bodde i Milano och alltid åt den pizzan på en av våra favoritrestauranger.


Ingredienser: (4 st pizzor) 2 förp pizzadeg (surdeg) 1 förp krossade tomater

2 st vitlöksklyftor

2 msk tomatpuré

Salt

Oregano

Olivolja

Ca 8 champinjoner 1 broccoli 1 citron Cocktailtomater Pizzaost

1 förp mozzarella 

Färsk basilika Såhär gör du: 1. Slå på ugnen enligt degförpackningen. Fördela degen i 4 och ha ut på en plåt. Forma degen och platta till efter valfri storlek och tjocklek.

2. Ha i lite olivolja i en kastrull på medelhög värme och pressa i vitlöksklyftorna. Låt fräsa i någon minut tillsätt sedan krossade tomaterna och tomatpuré. Låt koka upp och tillsätt sedan två nypor salt och 0,5 tsk oregano. 

3. Sänk sedan värmen och låt såsen sjuda i 5 minuter. Mixa sedan med en stavmixer om det behövs. 

4. Ha på tomatsåsen på pizzorna och ha på pizzaosten på valfria pizzor (inte alla om du vill ha mozzarella på någon/några). Vänta lite med mozzarellan tills senare. 

5. In med pizzorna i ugnen utan tillbehör i ca 5-10 minuter. Ta ut pizzorna och ha på skivade champinjoner, broccolin och skivade tomater på valfritt sätt. Ha på bitar av mozzarella på den pizzan som inte har pizzaost. In igen i ugnen tills de är klara. Pizzorna ska vara inne totalt 20 minuter.

6. Medan pizzorna är i ugnen sista tiden strimla/skiva skalet av citronen och lägg i en liten stekpanna. Ha i lite olivolja i pannan och låt värmas upp. Ha inte på för hög värme. Rör om och tillsätt efter några minuter ca 1-2 tsk honung. Fortsätt värma lite snabbt och ta sedan bort från plattan. 

7. Ta ut pizzorna och ha på citronskalen på broccolipizzan och färsk basilika på de andra. Servera gärna med pizzasallad, vanlig sallad eller någon god vitlökssås. Vi brukar köpa Rydbergs.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Slutar publicera här

Hej kära ni! Vi vill bara tala om att vi har beslutat oss för att sluta posta våra recept här på hemsidan då det varit alldeles för mycket krångel och krävt massa tid och energi. Vi har därför bestämt

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2023 by  Emilia Carter. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now