Mjukt fröbröd med västerbottenost


Det här super goda men framför allt enkla brödet slänger du ihop på 15-20 min. Ett bröd fullproppat med bra fröer och västerbottenost för smak. Ingredienser: (ca 12 skivor) 4 ägg

1 dl pumpakärnor

1 dl rostade solroskärnor

1 dl melonkärnor

1 dl sesamfrön

1 dl hela linfrön

3 dl riven västerbottenost

0,5 tsk salt

Såhär gör du

1. Knäck äggen i en bunke och blanda i resten av ingredienserna. 

2. Fördela smeten jämnt på en ugnsplåt (ta gärna bakplåtspapper, smöra annars plåten).

3. Välj själv hur pass tjocka skivor du vill ha men tunna gärna ut smeten lite extra då det sväller en del i ugnen. 

4. In i ugnen på 225 grader i ca 10-15 min. Ta sedan ut och låt svalna. 

5. Brödet går jätte bra att frysa in och det går självklart att ha i vilka fröer och kärnor man vill. För ett mer matigare bröd som är perfekt för soppor tillsätt gärna kryddor eller örter. T ex rosmarin eller timjan.

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2023 by  Emilia Carter. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now