
Wok är något vi lagar ofta, kanske lite för ofta ibland men det är ju så enkelt och snabblagat. Vi älskar dessutom att man kan ha i vad som helst och det är världens bästa och godaste skåprensmat. Den här krämiga nudelwoken är precis en sådan rätt som vi slängde ihop av sådant som fanns i kylen. Det blev hur j*kla gott som helst!
Ingredienser: (4 port)
1 förp nudlar valfri sort (vi hade äggnudlar)
1 burk minimajs
1 broccoli
1-2 morötter (beroende på strl)
1 burk vattenkastanjer
1 röd paprika
0,5 röd chili
1 liten påse babyspenat
0,5 purjolök
1 lime
1-2 dl jordnötter (topping, valfritt)
1 burk kokosmjölk
1 msk röd curry paste
1 msk ingefära paste
1 msk vitlöks paste
1-2 tsk honung
Olja
Salt
Så här gör du:
1. Börja med att skölja alla grönsaker och skiva sedan morötter, broccoli, purjolök och paprika i valfri storlek. Hacka chilin och hetta sedan upp en stekpanna med olivolja och lägg i de skivade/hackade grönsakerna i den. Stek på under omrörning i några minuter på medelhög värme.
2. Ha sedan i röd curry paste och rör om. Stek ytterligare någon minut. Tillsätt där efter vitlöks paste och ingefära paste. Rör om och ha sedan i kokosmjölken.
3. Låt koka upp i några minuter och ha sedan i en halv pressad lime, honung, vattenkastanjer och minimajs. Salta även efter behag.
4. Börja vid det här laget att koka upp nudlarna enligt förpackningen. Smaka av grytan och tillsätt någon mer paste, lime, honung eller salt efter smak.
5. När nudlarna kokat klart, tillsätt då babyspenaten i grytan och rör om i någon minut. Blanda sedan grytan med nudlarna. Ha på lite olja på nudlarna innan ihopblandning om de känns väldigt klibbiga.
6. Servera sedan med jordnötter som topping och skiva upp andra hälften av limen till klyftor att servera för de som vill ha extra lime på.