Nudelwok med sriracha- & jordnötssås



En riktigt krämig nudelwok blev det denna måndag. Vi älskar nudlar och tycker att ju kladdigare dem är desto bättre. Så vi blev väldigt nöjda med denna då den blev SÅ god! Såsen gör verkligen allt. Vi var tvungna att smaka av den några extra gånger innan vi blandade ihop allt, vi kunde inte riktigt låta bli.


Ingredienser: (4 port)

1/4 rödkål (liten)

1 paprika (stor)

2 morötter

1 koriander 1 förp äggnudlar

1 lime

Ca 1 dl jordnötter


Såsen:

Saften av 1 lime

2 tsk honung

1 pressad vitlöksklyfta

5 msk jordnötssmör

3 msk soja

2 msk olja 1,5-2 dl vatten 0,5 dl sriracha (ta mindre om du är känslig eller mer om du som oss älskar sriracha)


Så här gör du:

1. Börja med att förbereda såsen genom att ha i alla ovanstående ingredienser som ska vara i, i en mixer (stavmixer går säkert också bra). Mixa till en jämn och slät sås. Tillsätt t ex mer vatten om så önskas om du vill ha såsen mer rinnig. Vi föredrar lite krämigare.

2. Skär sedan paprika och morötter i stavar och stek lite snabbt på lägre värme i en stekpanna med olja. Salta lite lätt.

3. Strimla rödkålen och lägg i en bunke och blanda med en pressad lime, lite salt och en liten skvätt olja.

4. Koka sedan nudlarna enligt förpackningen och häll sedan bort vattnet. Blanda nudlarna med såsen, blanda ordentligt så att dem blir riktigt kladdiga. Tillsätt sedan paprika, morötter och rödkål. Spara gärna lite av rödkålen för att lägga på toppen.

5. Avsluta sedan med att toppa med koriander, krossade jordnötter och mer sriracha om så önskas.

0 visningar
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2023 by  Emilia Carter. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now