Pärongröt med jordnötssmör & valnötter


Grötälskarna är i farten igen. Denna gång fick det bli en krämig och god pärongröt som vi toppade med jordnötssmör och valnötter. Det ska erkännas att Sofia inte ens gillade havregrynsgröt från början men har (med tvång) lärt sig att tycka om det, eller ja nu till och med älskar hon det mer än de flesta. Madeleine gillade inte jordnötssmör förut men har nu blivit helt frälst och vill typ bara äta det med gröt nästan hela tiden.


Ingredienser: (1 port)

1-1,5 dl havregryn

2-3 dl mandelmjölk el vanlig

1 päron

1 tsk kanel

Salt

Jordnötssmör

Valnötter


Så här gör du:

1. Dela päronet på hälften och skär den ena halvan i skivor och den andra i mindre bitar. Ta gärna bort skalet på den halvan du ska skära i bitar.

2. Måtta upp havregryn och mjölk i en kastrull och låt det börja koka på medelhög värme. Tillsätt en nypa salt, kanel och päronbitarna. Rör om ofta. Låt koka i 8-10 minuter.

3. Servera sedan med tillbehören eller annat du gillar.

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2023 by  Emilia Carter. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now