Pad Thai med grönsaker och mango chutney sås


Denna Pad Thai med grönsaker och mango chutney var en av våra första och mest omtyckta recept, men vi kände att det var dags att göra en remake. Samma gamla goda ingredienser men lite bättre och lite godare.


Ingredienser: (4 port)

6 Medelstora champinjoner

0.5 Liten zucchini

1 Pak Choi-knippe

2 Morötter

1 Vitlöksklyfta

Sockerärtor

1 Broccoli-huvud

Risnudlar

Olivolja

2 dl Santa Marias Pad Thai sås

Tillbehör:

1 Lime

2 dl Gräddfil

1 msk Mango chutney

Gurkmeja (mest för att få såsen gulare)

Chiliflakes


Gör såhär:

1. Dela broccolin i små bitar och lägg i en kastrull med salt och vatten. Låt koka upp och häll sedan bort vattnet.

2. Förbered grönsakerna, dela champinjonerna på hälften och skär halvmånar av zucchinin. Dela på blasten och stjälken på pak choien, stjälkarna ska vara ca 1 cm breda och blasten ska hackas grovt. Riv morötterna på längden så de blir långa tunna bita.

3. Använd en djupare stekpappa, helst wokpanna. Häll i lite olja i pannan och pressa i en vitlöksklyfta. Fräs på i någon minut och tillsätt broccolin, champinjonerna, en handfull sockerärtor, zucchinin, pak choi-stjälkarna och morötterna. Stek grönsakerna på medelhög värme i några minuter tills de blivit mjuka.

4. Undertiden grönsakerna tillagas koka upp nudlarna enligt förpackning.

5. När grönsakerna och nudlarna är klara, blanda då ner nudlarna i woken och tillsätt pad thai-såsen. Rör ihop försiktigt och tillsätt tillsist pak choi-blasten.

6. Som tillbehör gör en sås på gräddfil och mango chutney och servera till. Garnera med chiliflakes, mango chutney-sås och lime.

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2023 by  Emilia Carter. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now