Pad thai med mango chutneysås


Att göra en Pad Thai kan vara lite klurigt, särskilt att få till den där goda smaken som man får på thai-restaurangerna. Nu våra vänner ska vi dela med oss av denna gudomliga (enligt oss iaf) Pad Thai som du väldigt enkelt kan slänga ihop på 15-20 min.


Ingredienser: (4 port)

6 Medelstora champinjoner

0.5 Liten zucchini

1 Pak Choi-knippe

2 Morötter

1 Vitlöksklyfta

Sockerärtor

1 Broccoli-huvud

Risnudlar

Olivolja

Santa Marias Pad Thai sås

Tillbehör:

1 Lime

2 dl Gräddfil

1 msk Mango chutney

Chiliflakes


Gör såhär:

1. Dela broccolin i små bitar och lägg i en kastrull med salt och vatten. Låt koka upp och häll sedan bort vattnet.

2. Förbered grönsakerna, dela champinjonerna på hälften och skär halvmånar av zucchinin. Dela på blasten och stjälken på pak choien, stjälkarna ska vara ca 1 cm breda och blasten ska hackas grovt. Riv morötterna på längden så de blir långa tunna bita.

3. Använd en djupare stekpappa, helst wokpanna. Häll i lite olja i pannan och pressa i en vitlöksklyfta. Fräs på i någon minut och tillsätt broccolin, champinjonerna, en handfull sockerärtor, zucchinin, pak choi-stjälkarna och morötterna. Stek grönsakerna på medelhög värme i några minuter tills de blivit mjuka.

4. Undertiden grönsakerna tillagas koka upp nudlarna enligt förpackning och häll sen bort vattnet.

5. När grönsakerna och nudlarna är klara, blanda då ner nudlarna i woken och tillsätt påsen med pad thai-sås. Rör ihop försiktigt och tillsätt tillsist pak choi-blasten.

6. Som tillbehör gör en sås på gräddfil och mango chutney och servera till. Garnera med chiliflakes och lime.

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2023 by  Emilia Carter. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now