Palak paneer med halloumi


Tror minsann att Tikka Masalan har fått sig en konkurrent på favoriträtt, nog för att de är rätt lika i smak men Palak paneer var något tunnare och fräschare. Det gick t o m hem hos två väldigt kinkiga barn, bara det hörrni är ju vinst i sig!


Ingredienser: (4 personer)

400 g halloumi

1/2 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 citrongräs stång

400 g krossade tomater

2 msk tomatpuré

2 tomater

1.5 msk garam masala

ca 4 cm ingefära

3 dl Oatly imat

1 grönsaksbuljong

.1.5 dl matlagningsvin

ca 300 g babyspenat

rapsolja

ris


Såhär gör du:

1. Koka upp riset enligt förpackning.

2. Undertiden gör i ordning grönsakerna genom att hacka lök, citron gräs, riv ingefäran och skiva tomaterna.

3. Med lite olja fräs på lök, vitlök, ingefära, citrongräs, tomatpuré och garam masala i några minuter.

4. Efter de tillsätt krossade tomater, tomater, buljong och matlagningsvin. Sjud i ca 7 minuter. Undertiden stek halloumi tills gyllenbrun i valfri storlek.

5. Sen valde vi att stavmixa såsen i kastrullen (kinkiga barn som inte gillar bitar i maten). När såsen känns slät, häll i Oatly imat och smaka av med lite salt. Låt såsen koka upp och tillsist vänd ner spenaten och servera sen med ris toppat med lime (såklart!)

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Slutar publicera här

Hej kära ni! Vi vill bara tala om att vi har beslutat oss för att sluta posta våra recept här på hemsidan då det varit alldeles för mycket krångel och krävt massa tid och energi. Vi har därför bestämt

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2023 by  Emilia Carter. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now