
Tror minsann att Tikka Masalan har fått sig en konkurrent på favoriträtt, nog för att de är rätt lika i smak men Palak paneer var något tunnare och fräschare. Det gick t o m hem hos två väldigt kinkiga barn, bara det hörrni är ju vinst i sig!
Ingredienser: (4 personer)
400 g halloumi
1/2 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 citrongräs stång
400 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
2 tomater
1.5 msk garam masala
ca 4 cm ingefära
3 dl Oatly imat
1 grönsaksbuljong
.1.5 dl matlagningsvin
ca 300 g babyspenat
rapsolja
ris
Såhär gör du:
1. Koka upp riset enligt förpackning.
2. Undertiden gör i ordning grönsakerna genom att hacka lök, citron gräs, riv ingefäran och skiva tomaterna.
3. Med lite olja fräs på lök, vitlök, ingefära, citrongräs, tomatpuré och garam masala i några minuter.
4. Efter de tillsätt krossade tomater, tomater, buljong och matlagningsvin. Sjud i ca 7 minuter. Undertiden stek halloumi tills gyllenbrun i valfri storlek.
5. Sen valde vi att stavmixa såsen i kastrullen (kinkiga barn som inte gillar bitar i maten). När såsen känns slät, häll i Oatly imat och smaka av med lite salt. Låt såsen koka upp och tillsist vänd ner spenaten och servera sen med ris toppat med lime (såklart!)