Palak paneer med halloumi


Tror minsann att Tikka Masalan har fått sig en konkurrent på favoriträtt, nog för att de är rätt lika i smak men Palak paneer var något tunnare och fräschare. Det gick t o m hem hos två väldigt kinkiga barn, bara det hörrni är ju vinst i sig!


Ingredienser: (4 personer)

400 g halloumi

1/2 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 citrongräs stång

400 g krossade tomater

2 msk tomatpuré

2 tomater

1.5 msk garam masala

ca 4 cm ingefära

3 dl Oatly imat

1 grönsaksbuljong

.1.5 dl matlagningsvin

ca 300 g babyspenat

rapsolja

ris


Såhär gör du:

1. Koka upp riset enligt förpackning.

2. Undertiden gör i ordning grönsakerna genom att hacka lök, citron gräs, riv ingefäran och skiva tomaterna.

3. Med lite olja fräs på lök, vitlök, ingefära, citrongräs, tomatpuré och garam masala i några minuter.

4. Efter de tillsätt krossade tomater, tomater, buljong och matlagningsvin. Sjud i ca 7 minuter. Undertiden stek halloumi tills gyllenbrun i valfri storlek.

5. Sen valde vi att stavmixa såsen i kastrullen (kinkiga barn som inte gillar bitar i maten). När såsen känns slät, häll i Oatly imat och smaka av med lite salt. Låt såsen koka upp och tillsist vänd ner spenaten och servera sen med ris toppat med lime (såklart!)

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2023 by  Emilia Carter. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now