Paneng currywok med sockerärtor & champinoner


Vi är väl inte ensamma om att älska det asiatiska köket och det främst för hur lätt det är att slänga ihop en enkel wok som denna. Den här gången testade vi att göra en variant av Paneng som blev riktigt god! Välj dina favorit grönsaker och gör en egen variant, det är omöjligt att misslyckas.


Ingredienser: (4 pers)

300 g äggnudlar

150 g sockerärtor

250 g champinjoner

1 stor morot

220 g vattenkastanjer

400 ml mrs cheng panaeng curry

salladslök

2 tsk gurkmeja

0.5 lime


Gör såhär:

1. Skiva champinjoner och strimla moroten. Stek champinjonerna på medelhögvärme tills de mjukat och tillsätt sedan de strimlade morötterna, sockerärtorna och hackad salladslök.

2. Häll sedan i panengsåsen i woken, krydda med limesaft, salt och gurkmeja. Låt sjuda i några minuter. Undertiden koka nudlar enligt förpackning, sila bort vattnet och ha sedan nudlarna i woken. Rör om försiktigt så alla ingredienser mixas. Vid servering toppa med lite extra salladslök och lime om man vill.

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2023 by  Emilia Carter. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now