
Vi är väl inte ensamma om att älska det asiatiska köket och det främst för hur lätt det är att slänga ihop en enkel wok som denna. Den här gången testade vi att göra en variant av Paneng som blev riktigt god! Välj dina favorit grönsaker och gör en egen variant, det är omöjligt att misslyckas.
Ingredienser: (4 pers)
300 g äggnudlar
150 g sockerärtor
250 g champinjoner
1 stor morot
220 g vattenkastanjer
400 ml mrs cheng panaeng curry
salladslök
2 tsk gurkmeja
0.5 lime
Gör såhär:
1. Skiva champinjoner och strimla moroten. Stek champinjonerna på medelhögvärme tills de mjukat och tillsätt sedan de strimlade morötterna, sockerärtorna och hackad salladslök.
2. Häll sedan i panengsåsen i woken, krydda med limesaft, salt och gurkmeja. Låt sjuda i några minuter. Undertiden koka nudlar enligt förpackning, sila bort vattnet och ha sedan nudlarna i woken. Rör om försiktigt så alla ingredienser mixas. Vid servering toppa med lite extra salladslök och lime om man vill.