Parmesan- & basilikabiffar med potatissallad & pesto


Vi har hyllat Anammas formbara färs förut men den kan nog egentligen inte hyllas tillräckligt. Vi tröttnar aldrig och den gör sig verkligen god till allt och att den så är lättarbetad är ett stort plus. Dessa biffar med basilika och parmesan tillsammans med potatissallad och pesto blev en svårslagen rätt. Detta kommer vi definitivt att äta många många gånger till.


Ingredienser: (2 port)

Ca 200-250 g formbar färs (Anammas)

Ca 4-6 potatisar (mindre strl)

2 nävar babyspenat

Ca 6 st rädisor

1/4 rödlök

Några basilikablad (färsk)

0,5 dl riven parmesan

2 tsk soja

Olivolja

2 tsk vit balsamvinäger

2 msk pesto

Salt

Peppar


Så här gör du:

1. Börja med att ta fram färsen i tid och låt den tina i ca 30-45 min (tina ej i micro). Slå på ugnen under tiden på 225 grader och halvera potatisen som du sedan lägger i en ugnsform, ha på olivolja och salt. Potatisen ska in i ugnen i mitten i ca 20-25 minuter tills de fått gyllenbrun färg.

2. När färsen tinat ha då i hackad basilika, soja, parmesan och till sist salt och peppar efter behag. Forma sedan till biffar. Börja steka när potatisen har ca 10-15 minuter kvar. Stek med olivolja på medelhög värme. Vänd på dem ofta.

3. Under tiden de andra tillagas skölj rädisor och halvera, finhacka/strimla löken och lägg i en skål tillsammans med babyspenat.

4. Blanda pesto och en skvätt olivolja i en skål till serveringen.

5. När potatisen är klar blanda då den med salladen och tillsätt balsamvinäger och lite extra olivolja. Blanda ordentligt. Servera med biffarna och ringla peston över.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Slutar publicera här

Hej kära ni! Vi vill bara tala om att vi har beslutat oss för att sluta posta våra recept här på hemsidan då det varit alldeles för mycket krångel och krävt massa tid och energi. Vi har därför bestämt

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2023 by  Emilia Carter. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now