Pasta med avokadopesto, ruccola, soltorkade tomater & pinjenötter


När man inte riktigt vet vad man ska äta och kanske inte har allt för mycket tid är pasta alltid en räddare i nöden. Här är en krämig pasta med avokadopesto, ruccola, soltorkade tomater och rostade pinjenötter. Klar inom 15 minuter och som ni förmodligen redan listat ut; lättlagad!


Ingredienser: (2 pers)

Valfri pasta

50 g pinjenötter

50 gram parmesan (finns utan löpe på Willys)

1 kruka basilika

1 vitlöksklyfta

2 avokado

Ca 1 dl olivolja

Salt

0,5 burk soltorkade tomater

1 påse ruccola


Såhär gör du:

1. Rosta pinjenötterna på medelhög värme i en torr stekpanna. Börja koka upp pasta.

2. Blanda ihop basilika och pinjenötter i en mixer eller matberedare.

3. Finhacka/pressa vitlök och lägg i och ha samtidigt i lite av oljan och rör om. Tillsätt resten av olivoljan tills du får en fin konsistens. Mosa sedan avokadon och ha i den.

4. Tillsätt sedan den rivna parmesanosten och rör om. Smaka av med salt efter behag.

5. När pastan kokat klart blanda då i peston, ruccola, soltorkade tomater och servera. Spara gärna några av pinjenötterna som garnering.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Slutar publicera här

Hej kära ni! Vi vill bara tala om att vi har beslutat oss för att sluta posta våra recept här på hemsidan då det varit alldeles för mycket krångel och krävt massa tid och energi. Vi har därför bestämt

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2023 by  Emilia Carter. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now