Pasta med avokadopesto, ruccola, soltorkade tomater & pinjenötter


När man inte riktigt vet vad man ska äta och kanske inte har allt för mycket tid är pasta alltid en räddare i nöden. Här är en krämig pasta med avokadopesto, ruccola, soltorkade tomater och rostade pinjenötter. Klar inom 15 minuter och som ni förmodligen redan listat ut; lättlagad!


Ingredienser: (2 pers)

Valfri pasta

50 g pinjenötter

50 gram parmesan (finns utan löpe på Willys)

1 kruka basilika

1 vitlöksklyfta

2 avokado

Ca 1 dl olivolja

Salt

0,5 burk soltorkade tomater

1 påse ruccola


Såhär gör du:

1. Rosta pinjenötterna på medelhög värme i en torr stekpanna. Börja koka upp pasta.

2. Blanda ihop basilika och pinjenötter i en mixer eller matberedare.

3. Finhacka/pressa vitlök och lägg i och ha samtidigt i lite av oljan och rör om. Tillsätt resten av olivoljan tills du får en fin konsistens. Mosa sedan avokadon och ha i den.

4. Tillsätt sedan den rivna parmesanosten och rör om. Smaka av med salt efter behag.

5. När pastan kokat klart blanda då i peston, ruccola, soltorkade tomater och servera. Spara gärna några av pinjenötterna som garnering.

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2023 by  Emilia Carter. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now