Pasta med champinjoner, soltorkade tomater & spenat


Som vi nämnt förut så gillar vi att slänga ihop en pasta när tiden inte riktigt finns. Denna rätt tog inte mer än 15 minuter och innehåller inte många ingredienser men är väldigt god för det. I veckorna föredrar vi att äta pasta som är glutenfri och nyttigare och då är Risenta ett favoritmärke. Denna pasta är gjord på majs, linser och ärtor som också är en naturlig källa till protein och smakar enligt oss riktigt gott.


Ingredienser: (2 port)

Fusilli (Risenta) eller annan valfri pasta

Ca 8-10 champinjoner

0,5 påse babyspenat

0,5 burk soltorkade tomater

ca 0,5 rödlök (om den är lite mindre)

0,5 förp crème fraiche

0,5 dl matlagningsgrädde

1-2 tsk soja

Salt

Peppar

Olivolja

1 liten vitlöksklyfta


Såhär gör du:

1. Börja med att koka upp vatten, ha i pastan och salta. Medan pastan kokar värm upp en stekpanna med lite olivolja. Skiva sedan champinjonerna i valfri strl, hacka löken i lite större bitar/strimlor och strimla soltorkade tomaterna.

2. Ha i löken, svampen, soltorkade tomaterna och pressa i vitlök i stekpannan och stek på i några minuter på medelhög värme. Tillsätt sedan crème fraiche, grädde, kryddor och soja. Låt koka i några minuter, rör om.

3. Ha i spenaten i stekpannan när pastan kokat klart. Blanda sedan pastan med det andra och rör om. Servera och toppa gärna med lite parmesan.

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2023 by  Emilia Carter. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now