Pasta med grädde, spenat & parmesanPasta är nog egentligen den perfekta vardagsrätten när man har ont om tid. Och de flesta av oss älskar väl pasta? Framför allt pasta som denna med grädde, parmesan, spenat och lök. En "räddare-i-nöden-pasta" som alltid går hem.


Ingredienser: (4 port)

400 g pasta (valfri sort)

65 g babyspenat

3 dl grädde

75 g parmesanost

1 vitlöksklyfta

0,5 gul lök

1 msk smör

Salt

Svartpeppar


Så här gör du:

1. Börja med att koka upp pastavatten och finhacka sedan lök och vitlök. Hetta upp smöret i en stekpanna och fräs lök och vitlök men den ska ej bli bränd.

2. Häll sedan i grädde, salt och peppar och låt sjuda/koka på låg värme. Tillsätt pastan i kastrullen och låt såsen sjuda under tiden pastan kokar. Rör om såsen då och då.

3. När pastan kokat klart (ta gärna bort den någon minut innan koktidens slut) blanda då ner pastan med gräddsåsen och tillsätt riven parmesanost. Rör om och ha sedan i spenaten. Blanda om allt väl och smaka av, tillsätt ev mer salt eller peppar. Servera gärna med lite extra riven parmesan på toppen.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Slutar publicera här

Hej kära ni! Vi vill bara tala om att vi har beslutat oss för att sluta posta våra recept här på hemsidan då det varit alldeles för mycket krångel och krävt massa tid och energi. Vi har därför bestämt

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2023 by  Emilia Carter. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now