Pasta med stekta tomater, pestosås & parmesan


Pasta som går fort, smakar gott (så klart) och har få ingredienser är en favorit hos oss. Pasta är perfekt som vardagsmat men även bjudmat då det uppskattas av de flesta. Denna pasta vart så himla himla himla god så vi uppmanar er alla som älskar tomater och pesto to try!


Ingredienser: (4 port)

300-400 g valfri pasta (vi hade Mezze Maniche Rigate)

1-2 vitlöksklyftor (beroende på strl)

1 förp småtomater (helst Romantica)

2 msk tomatpuré

0,5 burk pesto genovese

Olivolja

Vatten

Salt

Peppar

Topping:

Parmesan

Färsk basilika (valfritt)


Så här gör du:

1. Börja med att koka upp pastavatten och tillsätt rikligt med salt. Ha sedan i pastan och låt det kokas, kolla koktiden på förpackningen och ta bort pastan 1 minut innan koktidens slut.


2. Ha i olivolja i en stekpanna och värm upp på medelhög värme. Skala en vitlöksklyfta (eller två om dem är små) och tryck sedan till klyftan så att den plattas till lite. Lägg klyftan i stekpannan och skölj och halvera tomaterna och lägg även i dem stekpannan. Låt stekas på i några minuter och rör om då och då så de inte fastnar eller bränns. Ta gärna bort några enstaka tomater som kan vara fint att lägga på toppen vid servering.


3. När tomaterna blivit lite mjuka kan tomatpurén tillsättas i stekpannan. Rör om ordentligt och ofta så det inte bränns. När pastan börjar närma sig slutet så ska lite pastavatten tillsättas i stekpannan. Ta ca 2-3 dl av pastavattnet och låt det andra sjuda i stekpannan. Smaka av om det behövs tillsättas lite mer salt, tänk på att det tillkommer mycket salt från pastavattnet.


4. Blanda ihop pestosåsen genom att lägga peston i en skål och därefter tillsätta en liten skvätt olivolja samt några matskedar vatten. Rör om och tillsätt mer vatten om den känns för tjock, såsen ska vara ganska rinnig men inte för rinnig.


5. När pastan är klar (en minut innan koktid) ta då bort den från plattan och häll av vattnet. Ha sedan i pastan i stekpannan (eller tvärtom om du inte får plats dvs ha i tomaterna och det i kastrullen), blanda om ordentligt. Ha gärna på lite nymald svartpeppar.


6. Lägg upp på en tallrik och ringla över pestosåsen, lägg på några tomater och riv över parmesan. Toppa med lite hackad basilika om så önskas.0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2023 by  Emilia Carter. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now