Pasta med zucchini, svamp & gräddig parmesanost


Perfekt onsdagspasta! Pasta är enligt oss för gott för att enbart ätas på helger. Det bästa med pasta är att det oftast är enkelt. Som den här, så fantastiskt god men så enkel. Ni bara måste testa!


Ingredienser: (2 port)

200 g champinjoner

2 dl grädde

0,5-1 zucchini (beroende på strl)

1 vitlöksklyfta

1 msk soja

Parmesanost (finns en utan löpe på Willys för den som önskar)

200 g tagliatelle

Salt


Såhär gör du:

1. Skiva champinjoner och zucchinin i lite tunnare skivor. Gör dem inte för tjocka utan hellre lite tunnare. Lägg zucchinin och champinjonerna i en stekpanna med lite olivolja. Pressa i vitlöksklyftan och stek i några minuter tills de mjuknat.

2. Börja koka pastan enligt förp. Häll i 2 dl grädde i stekpannan tillsammans med det andra. Salta och tillsätt 1 msk soja.

3. Riv över parmesanost efter smak. Ca 0,5-1 dl. Vi älskar parmesan och tar gärna mer än mindre. Låt puttra på lägre värme. Smaka av. Salta mer om det behövs eller tillsätt mer parmesanost.

4. När pastan kokat klart häll bort vattnet och häll över såsen och grönsakerna i kastrullen. Blanda ihop allt och servera. Toppa gärna med lite riven parmesan på toppen (märks det att vi älskar parmesan?).

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Slutar publicera här

Hej kära ni! Vi vill bara tala om att vi har beslutat oss för att sluta posta våra recept här på hemsidan då det varit alldeles för mycket krångel och krävt massa tid och energi. Vi har därför bestämt

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2023 by  Emilia Carter. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now