Pasta rigatoni med buffelmozzarella & parmesan


Okej, är ni redo för pastarätternas pastarätt? En pastadröm kanske är bättre beskrivet för det här vill ni inte missa. I ”såsen” hade vi nämligen i riven parmesan och buffelmozzarella. Sedan toppade vi så klart med ännu mer riven parmesan och buffelmozzarella, helt galet! Testa pronto!


Ingredienser: 4 portioner

400 g rigatoni

2 förp. buffelmozzarella

1 msk tomatpuré

1 krossade tomater (Mutti 400g)

2 vitlöksklyftor

1 tsk chiliflakes

Salt

Parmesan

Färsk basilika

Olivolja


Så här gör du:

1. Börja koka pastan enligt förpackning, salta rikligt. Ha i olivolja i en stekpanna och tillsätt finhackade vitlöksklyftor och chiliflakes. Stek i ca två minuter, håll koll så att de inte bränns.

2. Tillsätt tomatpuré i stekpannan och stek ytterligare någon minut eller två. Ha sedan i passerade tomater och rör om och låt värmas upp. Tillsätt någon nypa salt.

3. När pastan kokat klart, dra då undan stekpannan från plattan, ha i pastan och blanda om allt. Tillsätt riven parmesan efter behag och ha i bitar av en förpackning mozzarella. Blanda om ordentligt och låt osten smälta.

4. Servera direkt med toppad mozzarella och basilika. Ringla gärna över lite extra olivolja.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2023 by  Emilia Carter. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now