
Okej, är ni redo för pastarätternas pastarätt? En pastadröm kanske är bättre beskrivet för det här vill ni inte missa. I ”såsen” hade vi nämligen i riven parmesan och buffelmozzarella. Sedan toppade vi så klart med ännu mer riven parmesan och buffelmozzarella, helt galet! Testa pronto!
Ingredienser: 4 portioner
400 g rigatoni
2 förp. buffelmozzarella
1 msk tomatpuré
1 krossade tomater (Mutti 400g)
2 vitlöksklyftor
1 tsk chiliflakes
Salt
Parmesan
Färsk basilika
Olivolja
Så här gör du:
1. Börja koka pastan enligt förpackning, salta rikligt. Ha i olivolja i en stekpanna och tillsätt finhackade vitlöksklyftor och chiliflakes. Stek i ca två minuter, håll koll så att de inte bränns.
2. Tillsätt tomatpuré i stekpannan och stek ytterligare någon minut eller två. Ha sedan i passerade tomater och rör om och låt värmas upp. Tillsätt någon nypa salt.
3. När pastan kokat klart, dra då undan stekpannan från plattan, ha i pastan och blanda om allt. Tillsätt riven parmesan efter behag och ha i bitar av en förpackning mozzarella. Blanda om ordentligt och låt osten smälta.
4. Servera direkt med toppad mozzarella och basilika. Ringla gärna över lite extra olivolja.