Portabelloburgare med karamelliserad lök, avokado & srirachamajo


Om det finns något vi skulle kunna äta varje dag så är det utan tvekan burgare av olika slag. Det fanns till och med en period i våra liv då vi åkte till Max varje söndag utan att skämmas. Grejen med burgare är att de uppskattas av allt och alla och det finns absolut inga begränsningar vad gäller något. Ni kan säkert föreställa er vår lycka när vi tog första tuggan på denna fantastiskt goda burgare, men har man testat nästan alla burgare på Max så borde det inte vara så svårt att få till en riktigt god en.


Ingredienser: (2 pers)

1 portabellosvamp (om den är stor)

2 skivor cheddarost

Valfri sallad

1 rödlök

1 avokado

3-4 msk honung

2 brioche-hamburgerbröd

1 sötpotatis (eller vanlig)

Salt

Smör

Olivolja

Barbecuesåssås med sriracha & lime (Ica)


Såhär gör du:

1. Börja med att slå på ugnen på 175 grader, skölj och skrubba sedan sötpotatisen. Skiva potatisen i tunnare skivor ca 0,5 cm tjocka. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper ringla olivolja och strö på salt. Rosta i ca 20-40 minuter beroende på ugn och tjocklek..

2. Förbered den karamelliserade löken genom att skiva löken och bryn den sedan på medelhög/hög värme i smör tills den mjuknat. Salta lite och ringla över ca 3-4 msk honung. Låt sedan löken stekas ytterligare i 5-10 minuter på medelhög värme.

3. Skiva sedan avokadon och salladen om det behövs. Dela portabellosvampen i två delar och lägg den i en stekpanna med olivolja/smör. Börja inte steka svampen förrän potatisen börjar bli klar. Stek svampen tills den fått lite färg och vätskan har försvunnit. Salta lite.

4. Lägg till sist på en vardera skiva cheddarost på svampen när den fortfarande är i pannan. Låt smälta lite.

5. Torrstek gärna brödet lite snabbt i en stekpanna. Börja sedan att lägga avokadoskivorna i botten, sedan karamelliserad lök, portabellon med cheddar, sallad och avsluta med att ha på mycket srirachasås i locket. Voila!

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Slutar publicera här

Hej kära ni! Vi vill bara tala om att vi har beslutat oss för att sluta posta våra recept här på hemsidan då det varit alldeles för mycket krångel och krävt massa tid och energi. Vi har därför bestämt

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2023 by  Emilia Carter. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now