Potatissallad med rädisor, soltorkade tomater & fetaost


Bland det bästa med sommaren är alla dessa fantastiskt goda kalla potatissallader. Passar perfekt till allt grillat och uppskattas alltid lika mycket. Finns en mängd varianter man kan göra så här är det bara fantasin som stoppar en. Denna goding åt vi på midsommarafton och den funkar lika bra att äta dagen efter också.

Ingredienser:

ca 1 kg färskpotatis

1 påse babyspenat

1 rödlök

1 förp. rädisor

1 burk soltorkade tomater

1 förp. fetaost

1 kruka basilika

2 vitlöksklyftor

4 msk balsamvinäger

4 msk olivolja

Salt

Peppar


Såhär gör du:

1. Börja med att koka potatisen och skiva under tiden soltorkade tomater, rädisor och rödlök.

2. Måtta olivolja och balsamvinäger och ha i en skål. Pressa i vitlöksklyftorna, en nypa salt och peppar. Finhacka basilikan och tillsätt. Rör om.

3. När potatisen kokat klart, ta undan och låt svalna lite innan den halveras/skivas. Blanda sedan ihop potatis, babyspenat, soltorkade tomater, rädisor, rödlök och vinägretten i en stor skål. Toppa till sist med smulad fetaost.

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2023 by  Emilia Carter. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now