Potatissallad med sparris, rädisor & senapsvinägrett


Äntligen är sommaren här och det betyder potatissallader i mängder! Vi älskar att testa nya varianter och det här är verkligen bland det bästa som finns enligt oss. Den här färskpotatissalladen med sparris, rädisor och senapsvinägrett vart SÅ god och var så enkel att göra.

Ingredienser: (6-8 port) 800 g färskpotatis 1 knippe sparris 1 knippe rädisor 1 ask krasse

Senapsvinägrett: 1 msk dijonsenap 2 msk vitvinsvinäger 3/4 dl olivolja 1-2 tsk strösocker Salt Peppar 0,5-1 msk vatten

Så här gör du: 1. Tvätta och skrubba potatisen och dela de större i mindre bitar. Koka sedan i saltat vatten i ca 10-15 minuter tills de blivit mjuka. 2. Häll av kokvattnet och låt potatisen svalna helt. Fixa sparrisen genom att skiva bort någon/några cm på slutet av stjälken. Skölj och skiva sedan i mindre bitar i valfri storlek. Koka dem i saltat vatten i någon minut, häll sedan av kokvattnet och låt svalna. 3. Skölj rädisorna och ta bort blasten. Skiva dem sedan tunt. Blanda ihop ingredienserna till vinägretten. 4. Lägg upp potatis, sparris och rädisor på ett fat eller i en stor skål. Häll över vinägretten och blanda. Toppa till sist med lite finklippt krasse.


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Slutar publicera här

Hej kära ni! Vi vill bara tala om att vi har beslutat oss för att sluta posta våra recept här på hemsidan då det varit alldeles för mycket krångel och krävt massa tid och energi. Vi har därför bestämt

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2023 by  Emilia Carter. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now