Pumpa & grönkålssallad med picklad rödlökHur vacker var inte denna sallad? Rostad pumpa, stekt grönkål med havssalt toppat med picklad rödlök och en mangodressing till säger väl det mesta. Funkar både varm som kall!


Ingredienser: (2 stora portioner)

1/2 pumpa butternut

125 g grönkål

matvete

1 förp. halloumi

0.5 dl pumpakärnor

picklad rödlök

ca 8 gula cocktailtomter

Mangodressing:

2 dl turkiskyoghurt

2 msk mango chutney

1.5 msk gurkmeja


Såhär gör du:

1. Sätt ugnen på 200°. Skala och skär pumpan i 2 cm tärningar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla olja och krydda med salt och peppar. In i ugnen i ca 20 min. (Tips att sätta ugnen på "grilläge" sista minutrarna)

2. Koka matvete enligt förpackning och önskad mängd. Undertiden blanda i ordning mangodressingen och ställ i kylen tills servering. (Tips att mixa om du vill ha den riktigt slät och något lösare i konsistensen)

3. Skär halloumi och stek gyllenbrun på medelhögvärme. Efter det stek grönkålen med olja och havssalt i någon minut eller tills bladen mjuknat något.

4. Tillsist sätt ihop salladen genom att lägga en botten med grönkål, tomater och matvete, lägg på halloumin och den ugnsrostade pumpan. Toppa med lite picklade rödlök och strö över med pumpakärnor. Servera med mangodressingen.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Slutar publicera här

Hej kära ni! Vi vill bara tala om att vi har beslutat oss för att sluta posta våra recept här på hemsidan då det varit alldeles för mycket krångel och krävt massa tid och energi. Vi har därför bestämt

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2023 by  Emilia Carter. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now