Pumpa och quinoasallad med hasselnötter & mynta



Kan vi ta en sekund till att kolla på denna sallad - kan det bli mer höstigt? Denna gång höll vi inte direkt tillbaks med smakerna utan fick till en härlig blandning av mynta, lime, chili, granatäpple, hasselnötter, rödlök och framförallt pumpa. Ja ni hör ju, riktigt bomb av smaker!

Funkande även galant att mikra dag nr 2, så tips till lunchen!


Ingredienser: (4 personer)

1000 g pumpa

1 påse grönkål

1 kruka mynta

1.5 dl granatäpplekärnor

1 dl hasselnötter

0.5 dl pumpafrön

1 rödlök

1 lime

quinoa

olja

sirap

chilipulver

(balsamvinäger) frivillig topping


Såhär gör du:

1. Sätt ugnen på 200°. Tärna pumpan och lägg på plåt. ringla över olja och sirap samt krydda med lite chilipulver och salt. In i ugnen i ca 20-25 min.

2. Tillred quinoan efter förpackningens anvisningar. Undertiden kärna ur granatäpplet.

3. Gör i ordning salladsbasen genom att blanda grönkål och myntan i en skål med olivolja, limejuice och salt. Jobba in smakerna ordentligt. Skär rödlöken och grovt hacka hasselnötterna addera sedan i salladsbasen.

4. När pumpan och quionan är redo, blanda försiktigt ner i salladen. Toppa sedan med granatäpplekärnor och pumpakärnor. Eventuellt ringla lite balsamvinäger på toppen.

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2023 by  Emilia Carter. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now