
Kan vi ta en sekund till att kolla på denna sallad - kan det bli mer höstigt? Denna gång höll vi inte direkt tillbaks med smakerna utan fick till en härlig blandning av mynta, lime, chili, granatäpple, hasselnötter, rödlök och framförallt pumpa. Ja ni hör ju, riktigt bomb av smaker!
Funkande även galant att mikra dag nr 2, så tips till lunchen!
Ingredienser: (4 personer)
1000 g pumpa
1 påse grönkål
1 kruka mynta
1.5 dl granatäpplekärnor
1 dl hasselnötter
0.5 dl pumpafrön
1 rödlök
1 lime
quinoa
olja
sirap
chilipulver
(balsamvinäger) frivillig topping
Såhär gör du:
1. Sätt ugnen på 200°. Tärna pumpan och lägg på plåt. ringla över olja och sirap samt krydda med lite chilipulver och salt. In i ugnen i ca 20-25 min.
2. Tillred quinoan efter förpackningens anvisningar. Undertiden kärna ur granatäpplet.
3. Gör i ordning salladsbasen genom att blanda grönkål och myntan i en skål med olivolja, limejuice och salt. Jobba in smakerna ordentligt. Skär rödlöken och grovt hacka hasselnötterna addera sedan i salladsbasen.
4. När pumpan och quionan är redo, blanda försiktigt ner i salladen. Toppa sedan med granatäpplekärnor och pumpakärnor. Eventuellt ringla lite balsamvinäger på toppen.