Quinoasallad med falafel, sparris & mangoraja


Såhär på sommaren är man inte lika sugen på varm mat utan sallader står högt på listan. Sedan har vi märkt att matlagningen kanske inte prioriteras lika högt sommartid då man gärna hittar på annat. Så vad passar då inte bättre än en god och hälsosam sallad som går väldigt fort att laga. För det här med frysta vegoprodukter är något vi mer än gärna använder oss av då man inte har tid att laga allt från grunden.


Ingredienser: (2 port)

Icas frysta falafel (välj så många du själv vill ha)

Vit quinoa

2 stora nävar babyspenat

Körsbärstomater

1/3 rödlök

ca 4-6 sparrisar

2 dl sojabönor

Mangoraja (Rydbergs)

1 msk grönsaksbuljong

Olivolja

Salt


Såhär gör du:

1. Börja med att måtta upp vatten och quinoa i en kastrull enligt förpackningen. Tillsätt lite salt och grönsaksbuljong. Koka sedan enligt instruktionerna.

2. Ta fram en stekpanna och tillsätt lite olivolja. Tina falafel i någon minut i micron innan stekning. Lägg sedan i falafelbollarna i stekpannan och stek på medelhög värme.

3. Medan de andra tillagas, skölj då sparrisen och halvera sedan stängerna. Halvera tomaterna och skär rödlöken i tunna strimlor.

4. När falafeln är klar (då den fått en gyllenbrun yta efter ca 6-8 min) lägg då i sparrisen och tillsätt lite olja. Höj värmen och stek på i några minuter.

5. Lägg sedan på babyspenat på tallrikarna först, sedan sparris, falafel, sojabönor, quinoa, rödlök och tomat. Ringla över mangoraja-såsen.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Slutar publicera här

Hej kära ni! Vi vill bara tala om att vi har beslutat oss för att sluta posta våra recept här på hemsidan då det varit alldeles för mycket krångel och krävt massa tid och energi. Vi har därför bestämt

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2023 by  Emilia Carter. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now