
Än en gång vill vi slå ett slag för Anammas formbara färs, den sviker en aldrig. Definitivt ett måste i frysen, enligt oss! Denna gång slängde vi ihop biffar med en krispig råkostsallad, smaksatt med lime och havssalt. Till det gjorde vi den klassiska limesåsen. SÅ gott och SÅ enkelt! Skräms inte av alla ingredienser då vi tror att mycket har man nog i skafferiet...
Ingredienser: 4 personer
Biffar:
ca 450 g Anammas formbara färs
1 ägg
1 dl (helst färsk) timjan
1 msk honung
2 msk valfri soja
salt & peppar
Sallad:
275 g Icas råkostsallad
100 g rödkål
1 näve grönkål
1 lime
2 msk olivolja
1 dl jordnötter
Limesås: 2 dl creme fraiche
1 lime
1 msk honung
salt & peppar
Såhär gör du:
1. Börja med att blanda samman alla ingredienser till biffarna. Forma och stek på medelhögvärme.
2. Undertiden sätt samman salladen. Strimla rödkålen och blanda samman med resterade ingredienser, jobba in alla smaker med händerna. Grovhacka jordnötterna och strö över.
3. Tillsist blanda limesåsen genom att riva limeskalet och pressa i juicen från 1/2 limen, smaka av med honung, salt och peppar.