Råkostsallad med jordnötter & vegobiffar


Än en gång vill vi slå ett slag för Anammas formbara färs, den sviker en aldrig. Definitivt ett måste i frysen, enligt oss! Denna gång slängde vi ihop biffar med en krispig råkostsallad, smaksatt med lime och havssalt. Till det gjorde vi den klassiska limesåsen. SÅ gott och SÅ enkelt! Skräms inte av alla ingredienser då vi tror att mycket har man nog i skafferiet...


Ingredienser: 4 personer

Biffar:

ca 450 g Anammas formbara färs

1 ägg

1 dl (helst färsk) timjan

1 msk honung

2 msk valfri soja

salt & peppar


Sallad:

275 g Icas råkostsallad

100 g rödkål

1 näve grönkål

1 lime

2 msk olivolja

1 dl jordnötter


Limesås: 2 dl creme fraiche

1 lime

1 msk honung

salt & peppar


Såhär gör du:

1. Börja med att blanda samman alla ingredienser till biffarna. Forma och stek på medelhögvärme.


2. Undertiden sätt samman salladen. Strimla rödkålen och blanda samman med resterade ingredienser, jobba in alla smaker med händerna. Grovhacka jordnötterna och strö över.


3. Tillsist blanda limesåsen genom att riva limeskalet och pressa i juicen från 1/2 limen, smaka av med honung, salt och peppar.

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2023 by  Emilia Carter. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now