Råraka med kantareller, västerbottenost & lök



Kära vänner, kan råraka vara bland det godaste som finns? Vi tycker i alla fall det. Speciellt denna med västerbottenost, kantareller, rödlök och gräslök. Denna passar utmärkt som förrätt (om man gör den mindre då denna portion är väldigt mättande) och även som en enkel varmrätt om man vill det. Smakerna är bara to die for och vi skulle vilja påstå att detta är bland det godaste vi någonsin gjort.


Ingredienser: (4 port) 8 stora fasta potatisar

500 g kantareller

2,5 dl crème fraiche

150 g riven västerbottenost

1 rödlök

Gräslök

Smör till stekning


Så här gör du:

1. Skala och riv potatisen. Lägg den i ett durkslag och försök att pressa ut så mycket vätska som möjligt.

2. Förväll kantarellerna på medelhög värme (dvs koka bort svampens vätska).

3. Finhacka rödlöken och klipp gräslöken.

4. När vätskan är borta från kantarellerna, lägg i ordentligt med smör och stek på hög värme.

5. Hetta upp en stekpanna på medelvärme och lägg i smör. Forma den rivna potatisen till önskad storlek och pressa rårakan lite med stekspaden. Stek den gyllenbrun på båda sidor.

6. Lägg på ett lager crème fraiche på rårakan, toppa med kantareller, västerbottenost, rödlök och gräslök.

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2023 by  Emilia Carter. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now