Rödbetsquinoa med avokado & koriandervinägrett


Vi kan inte vara ensamma om att vilja äta nyttig och fräsch mat såhär efter jultid. Så därav mycket salladstips för tillfället! Men oroa er inte, för om vi känner oss själva rätt är pastabegäret tillbaka innan veckans slut...

Denna quinoasallad var super enkel att slänga ihop, ät som den är eller ihop med t ex stekt halloumi eller veggobiffar. Vinägretten är i princip halva grejen med denna sallad så hoppa för guds skull inte över den!


Ingredienser: (2 pers)

1 dl quinoa

1 stor rå rödbeta

1 stor morot

1 avokado

1.5 dl edamamebönor

ca 1 näve spenat

2 msk pumpafrön

Vinägrett:

3 msk äpplecidervinger (eller vanlig vinäger)

1-2 msk limejuice

2 msk olivolja

1 msk honung

1 msk senap (går lika bra utan)

1-0.5 dl hackad färsk koriander

salt & peppar


Gör såhär:

1. Koka quinoan enligt förpackning. Undertiden skala rödbeta och morot och riv sedan bägge grovt. Separera helst i olika skålar.

2. Gör i ordning vinägretten och ställ i kylen.

3. Tärna sedan avokado och hacka spenaten grovt. När quinoan är färdig häll ner den rivna rödbetan och rör om. Sätt ihop salladen genom att ha i samtliga ingredienser samt häll över vinägretten och blanda försiktigt. Toppa med inte extra koriander och pumpafrön.

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2023 by  Emilia Carter. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now