Rigatoni i gräddsås med smak av tomat & chili


Pasta, pasta, pasta! Vi får inte nog och hoppas så klart att ni inte fått nog av det heller för här kommer nämligen ett recept som ni inte får missa för något i hela världen. Den här pastan är precis så där gräddig och smakrik som man önskar sig och ni vet nog vad vi kommer säga härnäst, så klart superenkel!


Ingredienser: (4 port)

1 medelstor gul lök

4 vitlöksklyftor

1,5 dl parmesanost

2 msk extra jungfruolivolja

9 msk dubbelkoncentrerad tomatpuré (vanlig går också)

½ tsk chiliflakes

2 dl grädde

400-450 g rigatoni

Salt

Basilikablad (för servering)


Så här gör du:

1. Börja med att koka upp vatten till pastan, tillsätt rikligt med salt. Finhacka sedan löken och pressa till vitlöksklyftorna med kniven.


2. Finriv parmesanost och stek sedan på lök och vitlök i en gryta (helst eller något med hög kant) med en skvätt olivolja, på medelhög värme tills det mjuknat. Tänk på att inte bränna löken.


3. Börja koka pastan (den ska kokas al dente dvs ta bort den en minut innan koktid är slut) och tillsätt sedan tomatpurén och chiliflakes i grytan. Rör om och låt det fräsa tillsammans med löken i ca 5-7 minuter. Tillsätt sedan grädden och rör om ordentligt, sänk värmen något.


4. Ha sedan i 2,5 dl pastavatten i grytan, rör om ytterligare och ha sedan i pastan i grytan. Rör om försiktigt och tillsätt parmesanost. Ha inte i all parmesan direkt utan ha i lite i taget och rör om hela tiden.


5. Servera med ännu mer riven parmesan och färska basilikablad.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Slutar publicera här

Hej kära ni! Vi vill bara tala om att vi har beslutat oss för att sluta posta våra recept här på hemsidan då det varit alldeles för mycket krångel och krävt massa tid och energi. Vi har därför bestämt

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2023 by  Emilia Carter. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now