Rostad blomkålstacos med stekt rödkål, avokado & lime


Vi har fått dille på lime och koriander, men finns det någon fräschare kombo? Vet att det är en riktig love or hate-ört den där koriandern men vi fullkomligt älskar det... ett tag till iaf.

Testade denna tacokombo som vart en riktigt smaksensation, det kändes fräsch och lagom mättande. Som tilltugg valde vi att steka mini paprikor i salt och olja (tips tips tips).


Ingredienser: (4 pers)

1 huvud blomkål

1 förp. kikärtor

1 avokado

100 g rödkål

Färskt koriander

1 lime

gröna mini paprikor

tortillabröd

Sås:

2 dl turkisk yoghurt

1 lime

salt och peppar

Marinad:

0.75 dl olivolja

2 msk vatten

2 msk honung

saften av en halv lime

2 tsk chilipulver

1 tsk vitlökspulver

salt & peppar


Såhär gör du:

1. Sätt ugnen på 250°, undertiden dela blomkålen i mindre bitar och skölj kikärtorna. Blanda samman marinaden och häll den över blomkålen och kikärtorna. (Enklast är att marinera i en plastpåse så alla ingredienser får smak). Lägg på en plåt med bakplåtspapper och fördela över hela plåten, in i ugnen i ca 25 min. Rör om efter halva tiden.

2. Undertiden gör i ordningen såsen och ställ i kylen. Strimla rödkål och skär upp avokado.

3. Ca 5-10 min innan blomkålen är klar ta fram två stekpannor, ha i olja i bägge pannor och stek rödkål och minipaprikorna med salt på medelhög värme tills de blivit mjuka och fått färg.

4. Sätt samman tacosen genom att lägga de rostade blomkålen och kikärtorna på ett tortilla bröd, lägg på lite rödkål, avokado, koriander och limesås. Ha minipaprikorna som tilltugg och salta med havssalt innan servering.

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2023 by  Emilia Carter. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now