Rostad potatis- & blomkålscurry med yoghurt & koriander



Denna krämiga curryrätt med rostad potatis och blomkål, tomater och haricot verts blev så god att vi hade svårt att låta bli att smaka av mer än en gång. Krämig blev den tack vare att vi använde kokosgrädde istället för kokosmjölk och det är något vi kommer fortsätta använda mer för dra oss baklänges vad gott detta blev!


Ingredienser: (3-4 port)

12-14 potatisar (mindre strl)

1 blomkålshuvud

300 g haricot verts

1 kokosgrädde

Olivolja

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

10-12 baby plommontomater

Ca 4-5 cm ingefära

2 tsk gurkmeja

0,5-1 tsk chiliflakes

2 tsk garam masala

1 tsk tomatpuré

Salt


Servering: Koriander

Matyoghurt


Så här gör du:

1. Slå på ugnen på 225 grader. Skölj potatisen och halvera den och lägg i en ugnsform tillsammans med mindre bitar blomkål. Ringla över olivolja och flingsalt och blanda runt. In med det i ugnen i ca 25-30 minuter tills potatisen är klar.

2. Hacka gul lök och stek på medelhög värme i olivolja tills löken blivit mjuk. Tillsätt sedan gurkmeja, garam masala, chiliflakes. Rör om och låt stekas i några minuter.

3. Tillsätt sedan riven vitlök, ingefära och tomatpurén i stekpannan. Rör om och tillsätt en liten skvätt olivolja till om det känns för torrt. Sänk värmen om det är för varmt så att det inte bränns.

4. Ha sedan i halverade tomater och halverade haricot verts och stek i några minuter. Tillsätt kokosgrädden och salta efter behag. Låt puttra i ytterligare några minuter. Rör om då och då. Mosa gärna tomaterna lite grann när dem börjar mjukna.

5. När potatisen och blomkålen är klara ha då i dem tillsammans med det andra och blanda runt. Servera med en klick matyoghurt och toppa med koriander. Ät det som det är (det är ganska mättande) eller servera med något valfritt tillbehör.

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2023 by  Emilia Carter. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now