
Vi fortsätter på salladsspåret även i dessa hösttider. Här har ni en fantastiskt god, lite matigare sallad som går att äta precis som den är eller servera med ett valfritt tillbehör. Kombinationen av sötpotatis, äpple, fetaost och granatäpple är bara magisk!
Ingredienser: (2 port)
1 påse babyspenat (65 g)
2 sötpotatisar (mindre strl)
1 påse sockerärtor
1 äpple
1 avokado
1 granatäpple
1 förp fetaost
Valnötter
Olivolja
Balsamvinäger
Flingsalt
Så här gör du:
1. Slå på ugnen på 200 grader och ta fram en ugnsform och lägg i bakplåtspapper. Skala sötpotatisen och halvera dem sedan en gång och skiva i valfri storlek. Lägg i formen, ringla över olivolja och strö över flingsalt. Blanda och låt tillagas i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
2. Skölj spenaten och lägg i en salladsskål, skölj sockerärtorna och lägg även i dem. Ringla över lite olivolja och blanda ordentligt.
3. Kärna ur granatäpplet och skiva avokadon och äpplet. När potatisen är klar ta då ut den och låt den svalna några minuter ha sedan i salladen. Toppa med äppelskivorna, avokadon, granatäppelkärnor, smulad fetaost, valnötter. Ringla gärna över en skvätt balsamvinäger vid servering.