Saffransmousse med pepparkakskross


Det här är efterrätternas efterrätt. I alla fall juletid. Denna galet goda och enkla dessert hittade vi hos duktiga Agnestugg och den är lika god som den ser ut. Om inte ännu godare! Ni bara måste testa för vi lovar er att ni inte kommer bli besvikna. Toppa gärna med apelsin och granatäpplekärnor för lite syrlighet.


Ingredienser: (Ca 8-10 st)

5 dl vispgrädde

200g naturell färskost

175 g vit choklad

1 förp saffran (0,5 g)

Pepparkakor att krossa (ca 3 st per glas)

1 apelsin

Granatäpplekärnor


Såhär gör du:

1. Vispa grädden ihop med saffran och tillsätt sockret mot slutet.

2. Vispa färskosten mjuk i en annan bunke. Smält den vita chokladen i ett vattenbad och vispa ihop med den med färskosten.

3. Bland ihop saffransgrädden med färskostblandningen till en jämn smet.

4. Lägga ihop desserten: Krossa pepparkakorna och lägg i botten av glaset. Filéa apelsinerna. Ta ut granatäppelkärnorna och ta fram glas att lägga upp desserten i. Lägg pepparkakskross i botten, på med saffransfluffet i mitten och frukten på toppen. Ställ kallt tills servering!

5. Om ni vill förbereda desserten ett tag innan vänta då med att lägga upp den i glas då pepparkakskrosset annars riskerar att bli mjukt. Ställ in saffransfluffet i kylen med plats över till servering.

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2023 by  Emilia Carter. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now