
Sallad med avokadodressing och halloumi, låter inte det väldigt trevligt? Vi kan intyga att det är riktigt gott! Avokadodressing kan man inte få nog av!
Ingredienser: (2 port)
1 förp halloumi
Pärlcouscous
Ca 10 småtomater
2 avokado
1 liten vitlöksklyfta
Vatten
2 msk limesaft
4 nävar babyspenat
2 msk sesamfrön
Koriander
Olja
Salt
Så här gör du:
1. Börja med att koka pärlcouscous enligt förpackning till två personer. Mosa sedan avokadon och lägg i en skål/bunke. Tillsätt därefter en liten skvätt olja, nypa salt, pressad vitlök, limesaft och 2 msk vatten. Mixa med en stavmixer tills dressingen blir jämn och slät. Tillsätt mer vatten tills du får en önskad konsistens. Vi ville ha den lite mer "rinnig" och lös denna gång.
2. Skiva sedan halloumin och stek på medelhög värme tills den får en gyllenrbun färg. Skölj och skiva tomaterna och lägg upp babyspenat i en skål/tallrik.
3. När halloumin och couscousen är klar, börja då med att lägga i couscousen på babyspenat, sedan tomaterna, halloumin och ringla över avokadodressingen. Toppa med sesamfrön och koriander.