Smörig citronpasta med parmesan


Pasta går alltid hem och är den perfekta bjudmaten. Den här smöriga och krämiga citronpasta gjorde succe! Och som ni ser nedan är det knappt några ingredienser som behövs. Blir inte bättre än så.


Ingredienser: (4 port)

Ca 450 g pasta (valfri sort, gärna penne eller rigatoni)

8 msk smör

1 liten citron

Salt

Peppar

Ca 30 g parmesan + mer för topping


Så här gör du:

1. Koka pastan enligt förpackningen i saltat vatten. Ta av pastan ca 2 minuter innan koktid så den är al dente, den ska nämligen blandas i stekpannan senare med resten. Obs! Släng inte pastavattnet då 4,5 dl ska i såsen senare.


2. Ta fram en stor stekpanna (gärna en med lite högre kant) och lägg i hälften av smöret och låt smälta på medelhög värme. Skölj och skiva sedan citronen i tunna skivor/ringar.


3. Ha sedan i citronskivorna i stekpannan och stek på tills de mjuknat, gärna fått lite färg men absolut inte bränt. Rör om ofta så de inte fastnar och bränns. Smöret ska gärna vara lite lite brynt men var försiktig så det inte bränns.


4. När citronen är klar, ta då bort ca 1/3 av citronskivorna och lägg på en tallrik. Ställ undan ca 4,5 dl pastavatten och ha först i ungefär 3,5 dl pastavatten. Rör om och låt koka, ha sedan i bitar av det som finns kvar av smöret. En bit i taget och vispa lätt tills det smält. Fortsätt så tills smöret är slut.


5. Ha sedan i pastan i stekpannan och rör om ordentligt, stäng av värmen och tillsätt 30 g parmesan och rör om allt i ca tre minuter. Om det känns för tjockt kan lite mer pastavatten tillsättas.


6. Servera sedan med citronskivorna som las på sidan som topping, rikligt med nymalen svartpeppar och extra parmesan. Citronerna behöver inte ätas om man inte vill, vi åt inte upp dem de är mer för att tillföra smak och mer för syns skull.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Slutar publicera här

Hej kära ni! Vi vill bara tala om att vi har beslutat oss för att sluta posta våra recept här på hemsidan då det varit alldeles för mycket krångel och krävt massa tid och energi. Vi har därför bestämt

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2023 by  Emilia Carter. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now