Smörig indisk linsgryta med tortilla & koriander


Här kommer ett recept på världens godaste linsgryta! Det var kärlek vid första ögonkastet. Den är helt sjukt god och så lättlagad vilket bara gör den ännu bättre. En annan sak som gör oss glada med denna är ju linserna som är väldigt näringsrika. Ni har väl inte missat att linser har högt proteinvärde? Servera med valfria tillbehör och njut!


Ingredienser: (4 port)

1 stor gul lök

Ca 6 cm ingefära

6 vitlöksklyftor

2 stora morötter

3 msk garam masala krydda

1-1,5 förp/burk krossade tomater

1 grönsaksbuljongtärning

2 tsk tomatpuré

75 g smör

2 msk rapsolja

2 dl röda linser

0,5 liter vatten

1 msk crème fraiche

Salt


Till servering:

Ris

Tortilla el naan bröd

Koriander

Crème fraiche


Så här gör du:

1. Finhacka vitlök, lök, ingefära, morot medan du smälter smöret i en stor stekpanna eller kastrull. När smöret har smält tillsätter du rapsoljan och alla ovannämnda ingredienser. Stek på medelhög värme tills allt blivit mjukt.

2. Tillsätt garam masala kryddan och tomatpuré och stek ytterligare i några minuter. Var försiktig så att det inte bränns.

3. Tillsätt sedan krossade tomater och grönsaksbuljong och låt detta koka i minst 15 minuter (om du har mer tid låt det gärna koka längre).

4. När du kokat klart basen tillsätt då linserna och vattnet. Salta även efter behag. Låt linserna koka på medelhög värme enligt förpackningen. Rör om lite då och då. Smaka av, linserna ska inte bli överkokta och grötiga utan ska gärna ha pyttelite tuggmotstånd. Ha sedan i crème fraiche precis i slutet och rör om.

5. Servera med valfria tillbehör. Om du väljer att ha bröd till, stek gärna på det i några minuter i en torr stekpanna.

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2023 by  Emilia Carter. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now