Sparris & morotssallad med dragondressing


Även om vi går mot kallare tider så är ju sommaren och grillsäsongen inte riktigt slut än. Så vi vill tipsa om denna goda och knapriga sallad som passar till allt. Till den serverar man en super god och fräsch dressing som innehåller bland annat dragon. Sallader blir alltid lite roligare och mer "speciella" med en hemmagjord dressing.


Ingredienser: (4 pers)

400 g grön sparris

6-8 knippmorötter

1 knippe rädisor

1 knippe salladslök

1 rödlök

1 msk rapsolja

150 g blandad grönsallad

Dressing:

1 kruka dragon

1 vitlöksklyfta

1 msk kapris

2 msk vitvinsvinäger

1 dl olvilja

knappt 1 dl majonäs

1 tsk strösocker

Salt

Peppar


Såhär gör du:

1. Mixa samman alla ingredienser till dressingen förutom majonäsen. Blanda till sist i majonäsen och smaka av med socker, salt och peppar.

2. Skär bort de fula ändarna på sparrisen, skala och skiva morötterna på längden. Koka sparrisen och morötterna snabbt i saltat vatten. Max 3-4 minuter dem får inte bli för mjuka.

3. Häll av vattnet och skölj snabbt med kallt vatten. Skiva rädisorna och löksorterna tunt. Blanda samman alla grönsaker med grönsalladen, gärna på ett stort fat eller i en stor skål. Servera med dragondressingen.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Slutar publicera här

Hej kära ni! Vi vill bara tala om att vi har beslutat oss för att sluta posta våra recept här på hemsidan då det varit alldeles för mycket krångel och krävt massa tid och energi. Vi har därför bestämt

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2023 by  Emilia Carter. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now