Surdegspizza med kronärtskocka, mozzarella & pesto


Det är inte alltid vi är ambitiösa och gör egen pizzadeg så ibland köper vi färdig vilket vi tycker funkar hur bra som helst. Vi älskar surdegspizza och toppar gärna med allt möjligt. Den här pizzan med kronärtskocka, pesto och citronolja var magiskt god!


Ingredienser: (2 port)

1 förp surdeg (blir 1 stor pizza el 2 små & vi köpte märket Pop)

1 förp mozzarella

0,5 burk pesto

1 burk marinerade kronärtskockor

0,5 burk créme fraiche

1 vitlöksklyfta (liten, annars halva)

1 citron (till både saft och zest)

0,5 tsk chiliflakes

Färsk basilika

Olivolja

Salt

Topping:

Ruccola

Pinjenötter


Så här gör du:

1. Slå på ugnen enligt den förpackning du väljer eller om du gör egen slå på ugnen på enligt de anvisningarna. Vi valde att göra två mindre pizzor istället för en stor men det är ju helt valfritt. Så välj hur du vill göra och jobba/kavla sedan ut degen till önskad form och storlek.


2. Blanda sedan ihop créme fraiche med riven vitlök och någon nypa salt. Flytta sedan över pizzadegen till en plåt med bakplåtspapper (om du inte har en pizzasten då vet du hur du ska göra med den). Ha sedan på créme fraiche-röran på hela pizzan/pizzorna, droppa även ut pesto, ha på kronärtsskockor, basilikablad och mozzarella.


3. In med pizzan/pizzorna i ugnen, undertiden kan du blanda ihop 2 tsk rivet citronskal, 1 msk citronsaft, chiliflakes och 2 msk olivolja. Rör om ordentligt.


4. När pizzan/pizzorna är klara, ta då ut ur ugnen och toppa med att ringla över citronoljan, ha på ruccola och pinjenötter.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Slutar publicera här

Hej kära ni! Vi vill bara tala om att vi har beslutat oss för att sluta posta våra recept här på hemsidan då det varit alldeles för mycket krångel och krävt massa tid och energi. Vi har därför bestämt

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2023 by  Emilia Carter. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now