Tabbouleh med halloumi & citronyoghurt


Antar att det inte är bara vi som haft grillen på högvarv vid alla måltider (typ) den senaste tiden...? Nog för att det hör sommaren till så kan det sitta fint med något som inte smakar bbq-sås, if you know what I mean!

Vi testade att göra en Tabbouleh på matvete och granatäpplekärnor, SÅ fruktansvärt och gott fräscht! Till det stekte vi lite halloumi men kan tänka mig att falafel eller dylikt skulle vara minst lika gott till, man tager vad man haver som det så fint heter.


Ingredienser: (2 personer)

200 g halloumi

Matvete

1/2 kruka persilja

0.5 rödlök

1 tomat

2 citroner

0.5 granatäpple

2.5 dl matyoghurt

1 dl olivolja

1 msk honung


Gör såhär:

1. Tillaga matvete enligt förpackning. Undertiden finhacka tomat, lök, persilja och skala granatäpplet.

2. Gör i ordning såsen genom att riva skalet på en citron i yoghurten. Pressa sedan i juicen, rör samman med honung och smaka av med salt.

4. Stek halloumin gyllenbrun. Blanda sedan matvete, lök, tomat, persilja, granatäpplekärnor i en skål, rör ner olivolja och juicen från en citron. Smaka av med salt och peppar. Servera sedan med citronyoghurt och halloumi.

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2023 by  Emilia Carter. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now