Tabbouleh med halloumi & citronyoghurt


Antar att det inte är bara vi som haft grillen på högvarv vid alla måltider (typ) den senaste tiden...? Nog för att det hör sommaren till så kan det sitta fint med något som inte smakar bbq-sås, if you know what I mean!

Vi testade att göra en Tabbouleh på matvete och granatäpplekärnor, SÅ fruktansvärt och gott fräscht! Till det stekte vi lite halloumi men kan tänka mig att falafel eller dylikt skulle vara minst lika gott till, man tager vad man haver som det så fint heter.


Ingredienser: (2 personer)

200 g halloumi

Matvete

1/2 kruka persilja

0.5 rödlök

1 tomat

2 citroner

0.5 granatäpple

2.5 dl matyoghurt

1 dl olivolja

1 msk honung


Gör såhär:

1. Tillaga matvete enligt förpackning. Undertiden finhacka tomat, lök, persilja och skala granatäpplet.

2. Gör i ordning såsen genom att riva skalet på en citron i yoghurten. Pressa sedan i juicen, rör samman med honung och smaka av med salt.

4. Stek halloumin gyllenbrun. Blanda sedan matvete, lök, tomat, persilja, granatäpplekärnor i en skål, rör ner olivolja och juicen från en citron. Smaka av med salt och peppar. Servera sedan med citronyoghurt och halloumi.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Slutar publicera här

Hej kära ni! Vi vill bara tala om att vi har beslutat oss för att sluta posta våra recept här på hemsidan då det varit alldeles för mycket krångel och krävt massa tid och energi. Vi har därför bestämt

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2023 by  Emilia Carter. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now