Tacofalafel med mangosalsa & chilihummus


Denna rätt är så simpel att den knappt kräver ett recept då det är en "fuskis" men vi slängde ju i alla fall ihop mangosalsan själva. Hur som, perfekt som lunch eller ja middag man får göra precis som man vill. Gott, gott, gott!


Ingredienser: (2 pers)

Falafel (färdiga ca 10-12 st)

2 tortillabröd

2 dl mango

Tacokrydda

2-3 nävar babyspenat

1 lime

Chilihummus

Chili (ca 0,5 beroende på strl)

Salt

Olivolja

2 tsk vit balsamvinäger


Så här gör du:

1. Tina falafeln och mango om du har köpt fryst. Blanda sedan mango, finhackad chili, vit balsamvinäger, en skvätt olivolja, salt efter behag och en halv pressad lime.

2. Stek på falafeln i olivolja på medelhög värme. Krydda med tacokrydda efter behag.

3. Torrstek gärna på tortillabröden lite snabbt i en stekpanna. Servera sedan med spenat, falafel, mangosalsan och en klick chilihummus. Toppa gärna med mer lime.

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2023 by  Emilia Carter. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now