Thaisoppa med ingefära & röd curry


Detta hörni, det är soppornas soppor! Som vanligt superenkel och klar på max 20 min. Denna soppa blev en stor succé när vi bodde i Milano och vi blev alldeles till oss när vi insåg hur fin den är att bara kolla på. Nog om det, gillar du röd curry så är denna soppa något för dig.


Ingredienser: 4 port

1 sötpotatis

0.5 rödlök

1 lime

Färsk koriander (helst)

1 knippe pak choi (finns i flesta affärer bland salladen)

1 burk minimajs

1 burk vattenkastanjer

4 dl kokosmjölk

2 vitlöksklyftor

2 msk färsk ingefära

2 msk röd curry paste

2 tärningar grönsaksbuljong

9 dl vatten

Glasnudlar

Chilisås (endast för garnering och extra hetta)


Såhär gör du:

1. Förbered alla grönsaker innan du sätter igång. Skala och skär sötpotatisen i kuber, skölj pak choien och skär sen bort blasten. Stjälkarna ska i soppan ca 1 cm breda, blasten ska hackas grovt och läggas ner i soppan som sista moment. Skär rödloken i tunna skivor, även dessa är för garnering i slutet.

2. Skala och riv ingefäran och pressa vitlöken i en stor kastrull, fräs ihop tillsammans med röd curry purén och lite olja i ca 2 min på medelhög värme.

3. Lägg sen i sötpotatisen och pak choi-stjäklarna tillsammans med grönsaksbuljongen och vattnet. Låt koka upp och sänk sen värmen. låt sjuda i 5-7 min eller tills potatisen blivit mjuk.

4. Undertiden soppan sjuder koka nudlarna enligt förpackning.

5. När soppan sjudit klart, tillsätt då kokosmjölk, pak choi-blast, minimajs och vattenkastanjer. Låt mjukna i några minuter.

6. Tillsist är det dags för servering. Fördela nudlarna och häll över soppan. Garnera med limeklyftor, strimlad rödlök och koriander. För extra hetta droppa lite chilisås över soppan.

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2023 by  Emilia Carter. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now